måndag 20 oktober 2008

Alliansen öppnar Klippans kulturverksamhet

Nu äntligen ska jag komma igång med bloggandet igen! Av flera skäl har både tid och inspiration saknats. Men nu känner jag mig laddad igen.

I kväll har jag varit på Öpppet Hus hos omsorgsnämndens senaste tillskott av Daglig verksamhet. För några år sedan stängde socialdemokraterna kulturverksamheten trots att många funktionshindrade personer önskar ha skapande verksamhet som jobb och sysselsättning. Kvar på Klippans dagcenter i Johannelund fanns teaterkostymer och annan utrustning oanvänd.

Nu öppnar vi från Allianspartierna verksamheten igen. Ett medborgarförslag och en intresseanmälan från studieförbundet Vuxenskolan blev startskottet. Studieförbundet Vuxenskolan har lång erfarenhet av kulturverksamhet för personer med funktionsnedsättning. Bl a har man i år satt upp musikalen Grease på vårt vis, som har spelats med stor framgång både i Linköping och på andra håll. Annan samarbetspartner är särskolans vuxenutbildning.

Kändes riktigt bra att möta all entusiasm från alla inblandade inkl från dem som kan komma att ha sin dagliga verksamhet där framöver.

Mycket har hänt under de senaste veckorna både här hemma och runtom i världen. Mest omskakande är naturligtvis den internationella finanskrisen. Något som Sverige inte undgått men ändå klarat sig hyggligt igenom. Mitt i allt allvaret kom så Mona Sahlins misslyckade försök att skapa ett trovärdigt regeringsalternativ till Alliansen. Hon hade så bråttom så hon glömde inte bara Lars Ohly och vänsterpartiet utan också stora delar av sitt eget parti. Regeringsalternativet blev i stället en dokusåpa. Fortsättning följer med hur många avsnitt som helst.

Inga kommentarer: