tisdag 4 maj 2010

Alliansturné med nio vallöften

När Alliansen med de fyra partiledarna och just idag även övriga ministrar drog ut på valturné gav de nio vallöften.

1. Ingen höjd skatt för "vanliga löntagare".

2. Inga ofinansierade utgiftslöften. Enligt regeringen lovar den rödgröna oppositionen allt för mycket och tvingas låna till satsningar på bland annat infrastrukturen.

3. Det ska inte bli dyrare att anställa unga. Ytterligare en känga mot den rödgröna oppositionen. "Vänsterpartierna går till val på att fördubbla arbetsgivaravgifterna för unga. Det skulle medföra en kraftig ökning av kostnaden för att anställa unga", skriver den borgerliga alliansen.

4. Rut- och rotavdragen ska inte avskaffas.

5. Varken fastighetsskatten eller förmögenhetsskatten ska återinföras.

6. Kärnkraften ska inte förtidsavvecklas.

7. Någon kilometerskatt ska inte införas.

8. Föräldraförsäkringen ska inte kvoteras. Familjer ska enligt den borgerliga alliansen få besluta själva hur föräldraförsäkringen ska delas upp.

9. Förbifart Stockholm ska inte skjutas på framtiden. Moderaterna, Folkpartiet, Centern och Kristdemokraterna säger nej till en folkomröstning om vägsatsningen.

Klara besked alltså från Alliansens fyra partier.

Jag ser på Politikerbloggen att Thomas Bodström (S) har kommenterat. Bland annat skriver han "Vi ska INTE ha skattebidrag till de rikaste för att gå ut med hunden."
Varför missunnar Bodström gamla tant Agda att ha råd att anlita någon som går ut med hunden när hon själv inte orkar? För hemtjänsten gör det ju inte!

Alliansenturnén i media: Corren, NT, SvD, DN

Andra bloggar: Kent Persson, Amanda Brihed, Mathias Sundin

Inga kommentarer: