måndag 12 april 2010

Lärarlegitimation utmärkt förslag!

Idag presenterar (DN Debatt) Alliansens fyra partiledare med utbildningsminister Jan Björklund (FP) i spetsen förslaget att införa lärarlegitimation. Utmärkt!

Och dagens beslut var uppenbart efterlängtat. Inte ens socialdemokraternas Marie Granlund kan hitta något att kritisera idag. Men läs här (Mark Klambergs blogg)vad Granlund och andra socialdemokrater tillsammans med sina båda röd-gröna vänner tyckte för bara några år sedan, när FP lade förslag i riksdagen.

Lovorden från Lärarnas Riksförbund, Lärarförbundet, elevorganisationer och skolpolitiker är översvallande. "En historisk proposition som vi välkomnar", säger LR:s ordförande Metta Fjelkner. Lärarlegitimationen stärker skolans kvalité menar Lärarförbundet (Corren). Andra som gläds är FP.s skolborgarråd Lotta Edholm i Stockholm, Centerpartiets skolpolitiska talesperson Sofia Larsen och FP:s representant i barn- och ungdomsnämnden i Linköping Carina Boberg.

Och vad tycker jag själv? Jo, jag är helnöjd. Läraryrket är ett av vårt lands viktigaste yrken. Då måste det finnas tydliga kvalitetskrav. Legitimation är också ett sätt att visa eleverna respekt. Elever och deras föräldrar ska kunna lita på att lärarna är välutbildade och lämpliga att undervisa.

Inga kommentarer: