tisdag 18 oktober 2022

Ny regering på plats

En händelserik vecka för Sverige. Statsministeromröstning i går måndag. Idag tisdag ny regering presenterad och välsignad av kungen enligt regelverket i detta sammanhang. Därtill förstås en regeringsförklaring för den nu inledda mandatperioden. Finns att läsa här Regeringsforklaringen/ https://www.regeringen.se/tal/2022/10/regering

Oavsett vilka åsikter man kan ha om innehållet så är det ett ambitiöst åtagande den nya regeringen gör, vilket behövs. För det finns mycket ta itu med. Sverige är fantastiskt har säkert de flesta av oss uttryckt många gånger. Men - det finns som bekant - mycket som inte är fantastiskt och måste åtgärdas. Och det "brinner i knutarna".  

Alla regeringar ska alltid granskas! Det är oppositionens roll. Men jag önskar att oppositionspartierna håller sig till fakta och att man inte "slänger iväg" pressmeddelanden med kritik för minsta småsak. Många för Sverige och därmed för oss alla viktiga frågor kommer att kräva saklig debatt och inte pajkastning. Låt oss hoppas att de riksdagsledamöter oavsett parti som fått förtroendet av oss medborgare för de kommande fyra åren inser detta. Det debattklimat som den nyligen avslutade valrörelsen uppvisade får inte överföras till kammaren och till andra forum. Då tappar vi väljare tron på demokratin!  

Inga kommentarer: