måndag 27 december 2021

Mellandagsreflektioner

Måndag den 27 december och alla juldagar är avklarade. För vår familj en bra helg med möjlighet att träffas över generationerna eftersom alla varit/är friska. Av nyhetsrapporteringen kan jag se att så inte varit fallet för alla. Och för sjukvårdpersonalen ännu en jul med många arbetspass och få, om ens några, möjligheter till ledighet.

Samtidigt som vi kunnat se resenärsköerna på Arlanda för semesterresor till varmare länder. Och kanske än fler extraturer för sjukvårdspersonalen efter helgerna på grund av nysmittade. Ja, vem har sagt att livet är rättvist!

Några dagar kvar av 2021. Med både spänning och viss bävan blickar jag mot 2022. Spänning som jag alltid känt och fortfarande känner inför ett nytt år. Viss bävan numera - pandemi, oroligheter i världen och även i vårt land. Men jag är trots allt mer optimist än pessimist. Lokala Corren har idag en sida med rubriken Vad händer 2022? Ja mycket intressant faktiskt. En del som planeras men som kanske inte kan genomföras. Men några händelser kommer med säkerhet att genomföras. Val till riksdag, kommun och landsting i Sverige den 11 september t ex. Datumet känns inte så bra på grund av de minnen som dagen förknippas med. Men ingen styr över almanackan och sen några år genomförs val i Sverige den andra söndagen i september. Och i år råkar den söndagen vara den 11 september. 

Ett annat valdatum är den 8 november då det är mellanårsval i USA. Då väljs representanthuset och en tredjedel av senaten. Måtte demokraterna lyckas hålla Trump-anhängarna stången! 

Parlamentsval i Ungern i april eller maj också av intresse inte minst inom EU-samarbetet.   

Mycket annat kommer förstås att inträffa. Till detta lär både denna blogg och andra att återkomma.

Inga kommentarer: