tisdag 1 juli 2014

Almedalen dag 3

Dag 3 har varit SD:s dag. Men kanske också FI:s. Man kan tycka mycket (illa) om Feministiskt initiativs politik men ändå imponeras av Gudrun Schyman och hennes otroliga förmåga att slå igenom i mediabruset på nytt och på nytt och på nytt.

Socialdemokraternas plan att göra även dag 3 till deras, åtminstone till en del, lyckades inte så bra. Här skulle det se ut som om partiet kommit på att finansiera minskade barngrupper i förskola och till viss del även i skolan med en bankskatt. Gamla s-väljare skulle känna igen partiet och nya skulle strömma till. Giriga bankchefer mot de mindre barnens behov.
Nu blev det inte riktigt så. Först kom SD ut med samma ide om bankskatt. Sen visade det sig att både SD och S hade hämtat den ifrån en nyligen offentliggjord statlig utredning. Inget av partierna hade tänkt särskilt länge själva alltså. Sen hade Magdalena Andersson glömt att kolla med Tomas Östros, den gamla partikollegan men numera VD för Svenska Bankföreningen, som inte alls tycker att idén är någon valvinnare. Så kan det gå!

Vad talade då SD:s partiledare om på "sin" dag? Ja, som vanligt mot invandring och mot tiggare, som Åkesson påstår kommer hit med hjälp av ligor. Bedrövligt!
A´propå SD så rapporterade nyhetsprogram i kväll att de båda svenska EU-parlamentarikerna från SD vänt ryggen till när Europahymnen spelades vid öppnandet av det nyvalda EU-parlamentet. Påminner om när SD:s riksdagsgrupp tågade ut ur Storkyrkan vid riksdagens öppnande efter det senaste valet för att de inte gillade vad som sades från predikstolen. Hyfs och bildning präglar sannerligen inte detta partis ledamöter var de än befinner sig.

Imorgon och på torsdag kommer jag att vara i Almedalen så då blir det nog inget bloggande. Möjligen lite kommentarer på Facebook. I morgon onsdag är det Flygets Dag i Almedalen, där naturligtvis Linköpings kommun deltar. Därutöver ska jag hinna med ett par seminarier hos Almega och hos Alkoholpolitiskt Forum. Kanske hinner jag titta in till Föreningen JAG och förstås i FP-tältet.

På torsdag ska jag medverka i ett seminarium arrangerat av Autism- och Aspergerförbundet, som ställer frågan "Alla värnar LSS - men vem tar ansvar för lagen?" I övrigt planerar jag att lyssna på seminarier som hålls av Försäkringskassan och av Forum för välfärd och några miniseminarier hos olika föreningar/organisationer. Lite mingel och fika med partivänner och andra vänner också förhoppningsvis.

Inga kommentarer: