söndag 2 oktober 2011

Ett bra minilandsmöte

Igår hade Folkpartiet liberalerna i Östergötland minilandsmöte, vilket betyder att länets landsmötesombud redovisar ett urval av motioner, som kan komma att väcka debatt. Alla medlemmar får möjlighet att lufta åsikter om frågorna och ombuden får en uppfattning om vartåt vinden blåser i medlemskåren.
Året minilandsmöte var ett av de bästa på länge. Förbundsstyrelsens upplägg med i tid avgränsade debatter och debattinlägg samt tydliga omröstningar på varje område tycker jag var inspirerande.

Correns chefredaktör Charlotta Friborg skriver att "Politiken bör inte privatiseras" i sin lördagskrönika. Bland annat frågor hon "Vem orkar tala klarspråk om de utmaningar vi står inför?" Exempel på sådana frågor skulle vara  t ex höjd pensionsålder och de höga trösklarna på arbetsmarknaden för ungdomar.

För det första så diskuteras ju dessa frågor till och från. Förändringar på arbetsrättens område och även nivåer på ingångslöner kommer att diskuteras på Folkpartiets landsmöte om två veckor.

Ett bidrag i den samhällsdebatten från Correns och andra media skulle kunna vara att belysa förslagen sakligt. Men det sker tyvärr ganska sällan. Precis som de politiska partierna vill vinna väljare nästa val så vill Corren och andra media sälja tidningar varje dag, eller?

Inga kommentarer: