söndag 5 september 2010

Många osäkerheter med rödgrönt regeringsalternativ

Efter att ha sett SVT:s utfrågning av vänsterledaren Lars Ohly så konstaterar jag att på flera viktiga områden köper väljarna grisen i säcken om man röstar på det röd-gröna alternativet.

Vad händer tex med föräldraförsäkringen under kommande mandatperiod? Kommer blivande föräldrar att själva få avgöra fördelningen eller kommer staten att bestämma?

Hur mycket kommer skatterna att höjas? Räcker det med de höjningar som nu är kända eller blir det ytterligare 30 miljarder, som Vänsterpartiet kan tänka sig?

Kommer friskolorna att få finnas kvar med vänsterpartiet i en regering? Just nu verkar Ohly och hans kamrater fått ge sig i den frågan. Men vad händer om det dyker upp en fråga, där socialdemokraterna eller miljöpartisterna absolut vill driva igenom en viss linje på tvärs med vänsterpartiet? Kommer Ohly då att ställa ultimatum med någon av sina hjärtefrågor som motkrav? Ja, ingen vet.

Egentligen är det helt obegripligt hur vanligt folk överhuvudtaget kan tänka sig att Sverige ska ha en regering med en eller flera ministrar som bekänner sig till kommunismen. Läs gärna Runos blogg-kommentarer efter kvällens utfrågning.

Inga kommentarer: