söndag 14 februari 2010

Jubileumsfest hos Folkpartiet i Motala

Mina liberala vänner i Motala avslutade igår kväll sitt hundraårsjubiléum med en fest på restaurang Bella Notte. 100-årsdagen inföll förra året 2009 och har uppmärksammats i olika sammanhang under ett års tid. Höjdpunkt och avslutning av firandet skedde alltså igår i samband med föreningens årsmöte.

Särskilt inbjudna var riksdagsledamöter och fd riksdagsledamöter från Östergötland samt Gunnar Andrén från Stockholm. Gunnar är riksdagsledamot för FP och har tidigare varit chefredaktör för det liberala nyhetsmagasinet NU. Han har mycket kunskap om FP:s historia och en fantastisk insikt om vad som hänt runtom i FP-landet under årens lopp och om personer som betytt mycket för partiet. Utöver ett intressant anförande så fick han äran att utdela Karl Staaf-medaljer till välförtjänta folkpartister i Motala.

Det är alltid så roligt att komma till Motalas folkpartister. Man känner sig verkligen välkommen och medlemmarna verkar ha mycket trevligt tillsammans. Kjell Fransson, som är föreningens ordförande och partiets kommunalråd, är en riktig samarbetsmänniska, vilket förstås påverkar hela avdelningen.

Jag har haft förmånen att vara i Motala många gånger. Först som ledamot av FP:s partistyrelse och sedan som riksdagsledamot. Alla inbjudna fick berätta några minnen med speciell koppling till Motala. Den nu så aktuella Skepparpinan hör till mina minnen förstås. Att räkna förbipasserande tunga fordon från ett rum i kommunhuset hör inte till vanligheterna vid politikerbesök. Men det var ett effektivt sätt att engagera mig och andra rikspolitiker att kämpa för ett byggande av förbifarten och bron. Nu har det givit resultat. I veckan tecknades byggavtal och om några månader (när snön smält) tas första spadtaget.

Motala är en av de kommuner i landet, där socialdemokrater varit ganska orubbade vid makten. Ända tills 2006. Nu är FP med och styr och det med den äran. Kommunen har utvecklats, framtidstron spirar och gamla surdegar som det tidigare s-styret inte klarat av på årtionden löses nu undan för undan. Det är bara att önska nuvarande kommunledning med folkpartivännerna i spetsen ett stort LYCKA TILL inför valet i höst! Själv bidrar jag gärna i egenskap av riksdagskandidat.

Inga kommentarer: