fredag 29 maj 2009

Alternativet??

Kommunstyrelsen behandlade i tisdags dagsläget rörande prognoser för minskade skatteintäkter i kommunen och dess konsekvenser för nämnderna. Socialdemokraterna presenterade sitt förslag som "Alternativet". Samtidigt beskyller man Allianspartierna för att abdikera från det politiska ansvaret. Skälet till denna påstådda abdikation sägs vara att frågan inte behandlas av kommunfullmäktige.

Man tar sig för pannan när man läser detta. När alla nämnder nu sliter med den svåra frågan om hur minimera negativa effekter för välfärden trots kraftigt krympande intäkter så har sossarna mage att påstå att vi abdikerar från det politiska ansvaret!! Och när de sedan kallar sina förslag till ansvarstagande för "Alternativet" så blir det rent pinsamt. Nya utredningar och nästan inga konkreta förslag som kan sänka kostnader den närmaste tiden.

Men det är ju bra att Linköpingsborna får se hur tomt det är i oppositionens idéförråd när det krisar. Det budgetförslag som (s) presenterade för bara ett drygt halvår sedan innehöll mängder av s.k. satsningar. Alla reserver tömdes. Reserver som majoritetsbudgeten innehöll och som nu i hög grad har lindrat sparkraven.

Inga kommentarer: