lördag 13 augusti 2016

Ministeravgång

Gymnasieminister Aida Hadzialic avgår efter att åkt fast för rattfylleri. DN och många andra media rapporterar efter presskonferensen. "Jag hade räknat på att jag hade förbränt det" (vinet, alltså) säger hon. Men så går inte att tänka även om det finns beräkningar, som visar på att det tar ungefär 5-6 tim att förbränna ett par glas vin. Det finns en mängd skäl att inte lita på sådana beräkningar. Alla människor är olika. Samma person kan ha olika "förbränningsförutsättningar" olika dagar/tillfällen.

Det synsätt som Aida Hadzialic beskriver är tyvärr ganska vanligt. Inte minst har det blivit det i samband med utvecklingen av s.k. After Work.

Även om jag anser, precis som många andra uttrycker, att det är synd att en kompetent kvinna lämnar sitt uppdrag, så har hon inget val. Dåligt omdöme brukar sällan vara skäl till avgång men när det kombineras med brott då är det enda vägen. Och rattfylla är ett brott. Ett brott som tyvärr många människor tar ganska lätt på. Men det är ett brott som kan leda till att andra människor kan bli skadade för livet eller till och med dö.

Inga kommentarer: