tisdag 9 augusti 2016

Bonusregn över Arlas ledning

De senaste dagarna har rapporterats om mejerijätten Arlas bonusregn över VD och andra toppchefer i bl a Affärsvärlden och Expressen/Dina Pengar. Arlas ägare, Sveriges mjölkbönder, har däremot en alltmer ansträngd ekonomi. Många har dessutom avvecklat sin verksamhet på grund av det allt lägre mjölkpriset till den som producerar, alltså bonden.

Jag handlar Arlas Eko minimjölk (gula paket). På paketet läser jag följande annons: "Det är vi Arlabönder som äger Arla. Därför kan vi garantera dig att våra produkter är gjorda med omtanke om våra kor, naturen och dig. Allt Arla tjänar går till oss bönder. Tack för att Du köper vår mjölk!"
Under finns en logga, se nedan.

På nätet finns denna logga och en liknande text som i mjölkpaketsannonsen.
Det är vi Arlabönder som äger Arla. Märkningen Bondeägda är ett sätt att göra det ännu tydligare för våra konsumenter. För vi är stolta över vårt kooperativ och den mjölk vi levererar.
Vi vågar lova att våra produkter alltid är gjorda med omtanke om korna, naturen och dig som konsument. Oavsett vilken av våra produkter du väljer och vilken stad eller butik du än handlar i så går allt Arla tjänar tillbaka till oss. Det gör att vi kan fortsätta utveckla våra jordbruk och verka för ett Sverige med öppna landskap.
Tack för att du köper vår mjölk!

Jag kan inte låta bli att undra över följande del av texten: ....går allt Arla tjänar tillbaka till oss.

Att det kostar att driva ett företag som Arla förstår jag. Men jag får inte ihop detta fortsatta bonusregn, böndernas tidigare egna uttalanden om allt ökande ekonomiska problem och ovanstående annonstext. Hoppas någon vill förklara för en som inte fattar. @arlasverige, @ bondeägda, @FoljStaffanDanielsson

Inga kommentarer: