onsdag 12 maj 2010

Borgerlig allians i Storbritannien

För några dagar sedan skrev jag om valet i Storbritannien. Nu finns resultatet. En allians mellan Tories och Liberaldemokraterna. Labour, vår motsvarighet till socialdemokraterna fick lämna ifrån sig regeringsmakten efter att ha misskött ekonomin så att landet nu befinner sig i nivå med Grekland vad gäller budgetproblem.

Tomas Östros (S) var så kaxig mot Anders Borg (M) i Agenda för någon vecka sedan när det gällde Grekland. Östros menade att så går det med en högerregering vid makten. Men sossar är uppenbarligen inte bättre. Det visar exemplet Storbritannien. Men nu hörs inte knyst från Östros.

Liberaldemokraterna, Folkpartiets systerparti, sitter nu i regeringsställning för första gången på över 60 år. Målet för ett parti och dess medlemmar är alltid att få möjlighet att genomföra sin politik i regeringsställning. Annars har partiet inget existensberättigande. Men att komma till makten med de tuffa år framför sig som Liberaldemokraterna nu har tillsammans med allianspartiet Tory är inte bara spännande.

GRATTIS till valframgången och LYCKA TILL med regeringsarbetet vill jag säga. Ni behövs i brittisk politik.

Se Jan Björklunds Nyhetsbrev om det brittiska valet.

Se också bloggarna Rasmus Jonlund, Mathias Sundin och Christer Sörliden.

Inga kommentarer: