torsdag 14 januari 2010

Tramsiga östgötasossar

I Linköpings Tidning idag ondgör sig socialdemokraternas länsordförande i Östergötland Johan Andersson från Motala över att Alliansregeringen nominerat en icke östgöte till EU-kommissionär. Detta uttalande säger väl allt om hur sossarna värderar arbetet inom EU.
Även om jag tror att både Gunilla Carlsson (M) från Vadstena och Lena Ek (C) från Valdemarsvik skulle klara av kommissionärsuppdraget, så beror det inte på att de kommer från Vadstena respektive Valdemarsvik. Därför är det rent trams att föra en diskussion om län/ort i detta sammanhang.

Svenska regeringen har nominerat den i alla avseenden mest kompetenta företrädare som EU-kommissionär, nämligen Cecilia Malmström. Och det tycker jag inte bara för att hon folkpartist och partikamrat till mig. De positiva omdömena om nomineringen av Cecilia har uttryckts av alla både inom och utanför Sveriges gränser. Senast idag skriver en annan östgötatidning (Corren), att för Sverige är Cecilia Malmström rätt kvinna på rätt plats.

Om nu sossarna så gärna vill ge Gunilla Carlsson eller Lena Ek ett nytt jobb, så varför inte jobba för att någon av dem blir landshövding.

Inga kommentarer: