onsdag 26 oktober 2011

Lösning på Greklands ekonomiska kris?

Media spekulerar om att Europasamarbetet och framförallt eurosamarbetet kanske inte kommer att hålla. Reportrar frågar varandra: vad händer nu? hur kommer det att gå? Svaren ges av den ene mer beskäftige än den andre. Alla har glömt.. (var det inte en schlager med Towa Carson?)

Vad har de glömt? Jo, varför Europasamarbetet är så viktigt. Länder som har mycket gemensamt löser eventuella konflikter med fredliga medel i stället för krigshandlingar. Det är grunden för att Europasamarbetet startade efter andra världskriget. Den grundtanken påminde bl a Angela Merkel om idag. Men det har journalisterna glömt! De vars uppgift är att bidra till att medborgarna är välinformerade om sakläget. Inte om vad enskilda journalister "känner för".

Det var ett något surt inlägg. Men jag blir så störd av att höra dessa "experter". Jag vet inte hur många gånger under de senaste månaderna jag fått frågan från vänner och bekanta: kommer euron att försvinna nu? En del tycker det vore bra och andra beklagar.

Jag utgår från att länderna kommer att hitta en bra lösning, som innebär att Grekland får hjälp att lösa sin ekonomiska kris och samtidigt lär sig läxan d v s det går inte att leva över sina tillgångar vare sig för länder, företag eller individer. Och att såväl euro- som EU-samarbetet består.

Inga kommentarer: