söndag 12 september 2010

En vecka kvar

Helgen valaktiviteter har bestått av fortsatt utdelning av min personvalsfolder (ca 1200 st, summerade maken och jag vid middagen i kväll), valstuga, torgtal om RUT-avdraget, samtal med väljare på stan och svarat på e-post från väljare. Och så förstås tittat på den s.k. duellen på SVT mellan Reinfeldt och Sahlin.

Ser på kommentarer att bedömare tycker att Mona Sahlin var skärpt och debattsugen. Med tanke på hur uthängd hon ständigt är personligen så kan jag hålla med om att hon uppenbarligen ändå orkat ladda.

Men när man ska bedöma det politiska innehållet från Sahlin så var det blekt. Att aldrig kunna säga något om någonting utan att inleda med "stora skattesänkningar för dom rika" blir tjatigt. Än mer tjatigt blir det, eftersom nästan hela jobbskatteavdraget behålls av de röd-gröna. Även för "dom rika" tydligen. Tala om hyckleri.

Även Ylva Johansson (S) i debatten med äldreminister Maria Larsson (KD) talade om skattesänkningar i samband med vårdskandaler. Men vårdskandalen i (S)-styrda Piteå kan knappast skyllas på Alliansregeringens skattesänkningar. Där har det handlat om kommunalskatten, vilken är ganska hög i Piteå (33,70) och borde ha räckt till nattpersonal på demensboendet.

Inga kommentarer: