måndag 19 juli 2010

Om två månader...

När jag skriver det här inlägget är kl 21.40 den 19 juli. Så här dags om exakt två månader vet vi med tämligen stor säkerhet hur Sverige ska styras de kommande fyra åren. Carina skriver om det på sin blogg efter vårt samtal i morse. Två månaders intensiv valrörelse ligger framför oss. Två månader låter som en ganska lång tid men om man i stället säger nio veckor då känns det inte lika långt.

Det är mycket som ska göras på dessa nio veckor. Det gäller att använda tiden väl och till rätt saker. Samtidigt kan ingen förutsäga i detalj vad dessa veckor kommer att innehålla. Det är märkligt egentligen. Få verksamheter planeras så grundligt och i så god tid som en valrörelse. Ändå så kan en enda oförutsedd händelse inom eller utom landet ställa det mesta på ända. Åtminstone vad gäller val av riksdag och regering.

Något mindre påverkade av oförutsedda händelser tror jag att kommun- och landstingsvalen är. Men man ska inte vara för säker.

A´propå två månader till valet så ser jag på partikollegan Magnus Ekholms blogg "Liberalt i Vadstena" att FP som nr 4 av sina tio vallöften lovar att bevara musiejärnvägen. Ett bra vallöfte, tycker jag. Kulturarv ska man vara rädd om.

Så här motiverar Magnus och övriga folkpartister i Vadstena varför de ger löftet.
"Järnvägen är ett omistligt kulturarv från en viktig epok i Vadstenas långa och innehållsrika historia. Sveriges äldsta smalspåriga järnväg måste bevaras.Följetongen kring museijärnvägen måste få ett slut. Det finns inget annat skäl till att riva upp denna kulturhistoriska pärla än personlig prestige från ett fåtal politiker som tydligen inte kan se industrihistoria som lika värdefull och skyddsvärd som vår medeltida historia.Industrihistorisk turism är på frammarsch och ju äldre och mer unik den är desto bättre. Vadstenas smalpåriga järnväg är den äldsta i sitt slag i Sverige. Det vore ett fullkomligt kulturmord att låta den försvinna. Ungefär lika galet som att riva slottet och bygga parkeringhus där.... "

Inga kommentarer: