söndag 2 maj 2010

Ovärdiga 1:a majframträdanden i Linköping

Läser på Correns nätupplaga om 1:a maj-firandet i Linköping. Socialdemokraterna ägnade sig bara åt rikspolitik. Och det är förståeligt. För vad har de att protestera mot i den lokala politiken? Det smågläfsande som de åstadkommer i kommunfullmäktige är inte mycket att elda åhörarna med på 1:a maj.

Nej, för att lyckas dra folk till demonstrationståget i Linköping behövdes inhyrning av Mikael Wiehe, som tog i så han passerade gränsen för vad som är anständigt för en artist när han skulle uttrycka sin motvilja med nuvarande regering. För vad annat kan man säga om följande citat från Correns reportage.

"Vill du skära dem i bitar, och slå in dem i paket. Drömmer du om huvuden som ligger i en korg. Vill du sätta upp en galge på närmaste stora torg."

Andra lokalpolitiker som bloggat om detta är Gösta Gustavsson (C), Carina Boberg (FP) och Christian Gustavsson (M).

Vad säger Lena Micko, Johan Löfstrand och andra ledande sossar. Är det den här nivån som ska prägla kommande valrörelse? Den upprördhet som präglade S-reaktionen på Mats Odells anspelning på en viss chokladsort häromdagen framstår i jämförelsen med deras 1:a maj-firande som våldsamt överdriven.


En annan 1:a maj-talare tror tydligen att det är genom revolution vi tillsätter regering i Sverige. Kalle Larsson, vänsterpartistisk riksdagsledamot talade i Trädgårdsföreningen, också enligt Correns nätupplaga. Han sa bl a så här: "Kamrater vi ska störta regeringen."

Inte heller vänsterpartiet har något att komma med på det lokala planet. Men att försöka få vänsterungdomar att tro att regeringsskifte ska ske genom en statskupp är väl ändå att ta i.

Inga kommentarer: