tisdag 6 april 2010

Adaktusson möter Jimmie Åkesson

Har nyss sett TV8 med programmet Adaktusson möter Jimmie Åkesson (SD). Visst ska journalister vara hövliga mot den som utfrågas. Men för att få Sverigedemokraternas partiledare att verkligen svara på frågor behövs en vassare anklang från utfrågaren. T ex kom Åkesson väldigt lindrigt undan frågan om partiets syn på muslimer och på jämställdhet. Inte heller ekonomi avkrävdes han svar på. Han lät som Östros och Sahlin med "det kommer besked under våren".

Problemet med ekonomifrågan är inte i första avsaknad av exakta siffror utan huruvida partiets plus och minus kommer att hänga ihop. Något som kändes synnerligen uppenbart att det inte kommer att göra. Dessutom visade Svenskt Näringslivs ekonomers analys att SD-politiken är ett hot mot utvecklingen och resurserna för välfärden.

Beträffande invandringspolitiken var dock Åkesson tydlig på en punkt. Anhöriga till dem som - kanske - skulle kunna få asyl i deras Sverige - skulle inte få komma hit. Vilken förfärlig människosyn!

Skönt att se och höra Bengt Westerbergs frågor och kommentarer. Jag beundrar honom som stod ut med att tvingas lyssna på den arrogante Ian Wachtmeister berömma SD och Jimmie Åkesson.

Inga kommentarer: