onsdag 3 mars 2010

De rödgröna vill avskaffa både RUT och ROT

Lars Ohly är åtminstone konsekvent. Vänsterpartiet vill inte ha kvar vare sig ROT- eller RUTavdrag. Detta säger han i en intervju i Nyhetskanalen.se idag.

Idag fick vi också veta, genom Aftonbladet, att s-toppar som Ylva Johansson, Leif Pagrotsky och Björn von Sydow nyttjar RUT-avdraget. Det är som Lena Melin kommenterar att när det finns några kronor att tjäna, då sitter ideologin löst. De nämnda personernas försvar tycks vara att när det nu finns, så har alla rätt att nyttja det. Ja, så är det naturligtvis ur ett slags rättighetsperspektiv. Men hur var det nu med det där "att leva som man lär"??

De rödgrönas påståenden om att det bara är "rika" som köper dessa tjänster är inte heller trovärdigt. Almegas undersökning visa att drygt 24 % har en månadsinkomst på högt 16 700 kronor per månad. Läs Almegas rapport här.

Jag är övertygad om att retoriken om "de rika" som framförallt sossar och vänsterpartister använder ständigt och jämt för att beskriva Alliansens politik inte kommer att gå hem så länge till. På en rad områden visar det sig att deras påståenden bara är just påståenden. Helt utan substans. Vem kan t ex tro att de skattesänkningar som lärare, vårdpersonal i hemtjänsten, sjuksköterskor med flera vanliga yrkesgrupper fått är att gynna "de rika"? Löjligt!

Läs gärna också Per Altenbergs blogg i samma ämne.

Inga kommentarer: