lördag 23 januari 2010

Hellre politik än väsk-sladder

Alla medier skriver om Sahlins väska, en snygg röd sak som hon tydligen fått i present. Problemet för media tycks vara huruvida en socialdemokratisk kvinnlig politiker kan få bära en väska värd ca 6 000 kronor. Ja, jag vet inte. Man ska leva som man lär. Visst, men har inte uppmärksamheten kring denna väska blivit lite löjlig?

Själv har jag ägnat min uppmärksamhet idag åt Folkpartiets årliga planeringsdag i Linköping. En trevlig tradition, där vi lägger fast det närmaste årets prioriterade politiska aktiviter. I år är naturligtvis allt fokus på den kommande valrörelsen utifrån ett lokalt perspektiv. I det arbetet ingår också att lägga fast ett program, som både är en liberal vision för kommunens långsiktiga utveckling och ett handlingsprogram för den kommande mandatperioden.

Samtidigt med denna planering jobbar vi som kandiderar till olika uppdrag med våra egna kampanjplaner. Personvalet har hittills haft dåligt gensvar hos väljarna i riksdags-, landstings- och kommunval. Det är synd. Väljarna har precis samma möjligheter att kryssa in personer i riksdag, landstings- och kommunfullmäktige som i Europaparlamentet. Här måste partierna, alla kandidater och media hjälpas åt att förmedla den kunskapen till väljarna.
Dessutom måste förstås vi som kandiderar möta väljarna på olika sätt och med tydliga budskap så att varje väljare känner till oss och vilka värderingar vi företräder.

Inga kommentarer: