lördag 5 september 2009

En fantastisk Kärleksparad

RFSL i Linköping arrangerar varje år sedan ca 5 år tillbaka Kärleksparaden. Jag har deltagit vid några tillfällen och i år var jag inbjuden att tala. Arrangörerna kan verkligen vara nöjda med dagens parad. Riktigt många deltagare och många Linköpingsbor utefter paradvägen. Solen värmde behagligt, dansgruppen med sina färgglada strumpor och musikkåren från Kulturskolan bjöd på fin underhållning. Och - inga hot och störningar av Sverigedemokrater eller likasinnade. Polisen fanns på plats och tycktes ha bra koll.

I mitt anförande passade jag på att berätta om FP-planerna på att föreslå HBT-certifiering av kommunens äldreboenden. Det behövs betydligt bättre kunskaper bland personal och chefer inom äldreomsorgen för att med respekt möta framtidens servicemottagare. Varje människa ska ha rätt att fortsätta leva som man gjort tidigare i livet även när man blir gammal och i behov av samhällets omsorger.

Nu får det vara nog med politik för idag. Veckans kvällar har varit fyllda av kandidatpresentationer inför höstens nomineringar, så ska det bli skönt att varva ner - i alla fall till i morgon.

Inga kommentarer: