torsdag 20 augusti 2009

Inspirerande möte

Igår bloggade jag om min önskan att fler kvinnor skulle våga ta steget att bli entreprenörer och egna företagare. Idag har jag träffat en kvinnlig entreprenör dock icke egen företagare. Entreprenörer brukar definieras som initiativrika och handlingskraftiga personer. Men inte nödvändigtvis egna företagare. En sådan person är Ros-Mari som ansvarar för ett gruppboende i Ulrika några mil utanför Linköping.
Boendet drivs av Frösunda LSS AB på uppdrag av Linköpings kommun. Fem personer med funktionsnedsättning bor där och har merparten av sin dagliga verksamhet hos olika företag i grannskapet.
Jag hade förmånen att få förrätta invigning i november förra året. Ett drygt halvår senare möter jag en välfungerande verksamhet med trygga boende och trygg och engagerad personal. Och, som sagt, en mycket driftig kvinnlig ledare med utvecklingsidéer och säkert också god förmåga att genomföra dem.
Alla människor behövs i vårt samhälle och alla har en uppgift att fylla. Men för att alla ska få den chansen måste några gå före med idéer, mod och förmåga att utveckla och inspirera.
De 3-4 milen därifrån på ganska krokiga vägar gick lätt. Också min inspiration för fortsatt utvecklingsarbete hade stigit ett antal grader.

Inga kommentarer: