onsdag 3 juni 2009

EU-val och skandalös avvisning

En dag med mycket EU-valsaktiviteter är snart till ända. FP:s partiledare Jan Björklund och EU-parlamentarikern Olle Schmidt också FP har varit i Linköping för kampanj idag. Själv fick jag en pratstund med Jan om aktuella politiska frågor vid en trevlig lunch på Restaurangskolan vid Anders Ljungstedts gymnasium.

Ikväll var vi återigen ett gäng folkpartister som knackade dörr och delade ut valmaterial i ett av våra bostadsområden. Vid dessa dörrknackningar har jag i stort sett bara mött positiva reaktioner. Folk tackar för materialet, en del ställer några frågor, andra säger att de redan har röstat men vill ändå ha material för att läsa på lite till. Visst är intresset för detta EU-val större än tidigare? Det är svårt att tro något annat.

Förtidsröstningen är betydligt mer omfattande än tidigare. I Linköping har antalet röstande hittills ökat med 89 %. Om nu inte detta bara beror på att folk vill göra annat på söndag så kommer valdeltagandet att bli högre.

För Folkpartiet tycks det också se ut att kunna bli ett bra valresultat. Många väljare uppskattar att åtminstone ett parti - Folkpartiet - säger ett tydligt JA till Europa.
Det blir en verkligt spännande valvaka på söndag kväll.

Igår skrev jag om den svårt parkinsonsjuke man som utvisats från Sverige. Idag berättar TV4-nyheterna att han inte togs emot i Nigeria och nu är tillbaka i Sverige. Uppenbarligen hade inte Polisen haft förhandskontakt kring hur svårt sjuk mannen är. Hela historien är skandalöst illa skött av berörda svenska myndigheter. Man tvingar en intill dödssjuk människa till en lång flygresa tur och retur. Och man slänger ut hundratusentals kronor av skattemedel på en resa helt i onödan.

Inga kommentarer: