tisdag 14 april 2009

TV-reklam, bloggande och skolpolitik

Åter i jobb efter en fantastisk påsk. Åtminstone om man som jag älskar sol och värme. Helgen har varit bra i övrigt också. Lagom blandning av slappa, motionera, lite garderobsstädning, korsord, mat och TV-tittande. A´propå det sistnämnda: Du milde så tröttsamt med denna reklam. Jag har inget emot reklamfinansiering men måste reklamen vara såå.. töntig och måste den visas såå.. ofta under ett och samma program!

Media rapporterade i helgen om att politikerbloggandet - framförallt riksdagsledamöternas - är fiasko. Orsak: att så få kommenterar inläggen. Verkar nyhetstorka, tycker jag. För egen del bloggar jag för att nå ut till människor i allmänhet och för att jag gillar att skriva. För mig är bloggandet ett perfekt forum för att få "skriva av mig". Visst är det kul med kommentarer men allra roligast är att notera antalet besökare på bloggen. Har precis installerat en räknare och kan se att jag under förra veckan hade 111 besökare varav 40 nya. Precis som jag själv läser vad andra bloggare skriver utan att fördenskull skicka kommentarer till dem. Ju mer känd en blogg och bloggaren är desto fler besökare men inte nödvändigtvis fler kommentarer. Så seriösare granskning, tack, innan fiasko-stämpeln sätts.

Idag är socialdemokraterna upprörda över Jan Björklunds skolpolitik igen. Den här gången gäller det möjligheten att stänga av bråkiga grundskoleelever under en utredningstid på max en vecka. Det kan låta hårt men är naturligtvis avsett att användas bara i de mest extrema fall av störande uppträdande. Och snart kommer (S) att komma med liknande förslag fast lite omskrivet.

Nu är det dags för lunch och därefter presidiemöte i omsorgsnämnden.

Inga kommentarer: