söndag 15 mars 2009

Får man skriva hur som helst i en krönika i Corren?

Hemma igen efter en härlig vecka på Gran Canaria, närmare bestämt i Playa del Ingles. Inte helt enkelt att ta ledigt när politik och verksamhet i övrigt rullar på i full fart. Dessutom missade jag det liberala riksmötet, som just i år hölls i Linköping. Men ibland får man göra andra prioriteringar. Av olika skäl kunde vi inte resa vid nyår, som egentligen var bokat. Genom denna förskjutning fick jag tillfälle att följa med charterpremiären från Linköpings flygplats. Visst är det bekvämt att flyga från bostadsorten men jag kan ju inte bortse från att möjligheten kostar en hel del av Linköpings skatteintäkter.

Nu är jag i alla fall i gång igen med ny energi och inspiration. Söndagen har jag ägnat åt att läsa en veckas tidningar (Corren och DN), vilket föranlett mig att i kväll skriva en replik till Correns chefredaktör Ola Sigvadsson. I lördagens tidning försvarar han idén med krönikan "Å andra sidan" som skrivs av Torbjörn Gustavsson (s). Jag har inga invändningar mot idén men jag är starkt kritisk till hur Torbjörn Gustavsson tillåts vräka ur sig vilka personangrepp som helst mot regeringens ministrar. Det är helt okej att kritisera regeringen i sak men inte okej att kränka människor. Inte ens makthavare. Det är heller inte okej att emellanåt tumma på sanningen även om det ger bra rubrik. Detta handlar min replik om. Ska bli intressant att se om tidningen publicerar den.

Mycket i veckans nyhetsmedia handlar om girighet och höjda bonusar i tid av finansiell kris världen över. Priset i vårt land tar väl SEB inte bara vad gäller lönehöjningen till VD utan kanske mest för den "förvåning" man utstrålar, när kritiken kommer. Jag hoppas aktieägarna säger ifrån ordentligt. Själv sålde jag mina SEB-aktier för flera år sedan.
Ska se Agenda om en stund, där bankens ledning tydligen ska förklara hur man tänkte - eller kanske snarare att man inte tänkte.

Inga kommentarer: