tisdag 3 februari 2009

Om rullatorer och en galen färdtjänstchaufför

Såg på Rapport nyss ett inslag från Östergötland. Tyvärr var det ingen god reklam. Inslaget handlade om landstingets beslut att från 1 april måste den som behöver en rullator utomhus köpa den. Hjälpmedelscentralens pris uppgavs vara ca 2500 kronor. Naturligtvis en stor summa pengar för den som lever på lägsta pension. Jag vet inte hur marknaden ser ut. Det påstods i inslaget att man kan köpa en rullator i butiker. Till vilket pris nämndes inte.
I tre län pågår försök med att öka det egna valet av hjälpmedel. Förhoppningsvis kommer det att leda till både större urval, lägre kostnader och tillgång till moderna hjälpmedel så som det är i många andra länder. Sverige släpar efter på hjälpmedelsmarknaden. Men så länge det saknas kostnadssänkande konkurrens på området så bör den som behöver en utomhusrullator få den på samma villkor som idag.

Ett annat inslag handlade om den gamla damen som en galen färdtjänstchaufför släppte av på skogsvägen till hennes fritidshus för att det var för halt!! Om han inte kunde köra, hur tänkte han att den gamla damen skulle kunna gå?

Inga kommentarer: