onsdag 7 januari 2009

Nazister i Linköping; Situationen i Gaza och EU-val

Vardag igen. Helgerna och långledigheten är över. Jag klagar inte. Jag gillar att jobba. 2009 är dessutom valår, vilket gör det extra spännande. Valår, frågar kanske någon. Jo, det är EU-val den 7 juni. Jag hoppas verkligen att vi som företräder partierna kan mobilisera väljarna bättre än tidigare och övertyga svenska medborgare att också EU-val är viktiga. Jag kommer att ha anledning att återkomma.


A´propå partier och val så läser jag i Corren om ett nytt parti i Östergötland och Linköping, nämligen Folkfronten. Ett nazistparti, som skänkt kläder till Stadsmissionen inför julhelgen. Kläder, som partiet säger, bara får ges till hjälpbehövande svenskar!! Stadsmissionens stora trovärdighet gör dock att ingen enda människa kan komma på tanken att de skulle ställa upp på något dylikt.
Folkfrontens försök att framstå som "goda" måste genomskådas av väljarna! Det skiljer en avgrund mellan detta nazistpartis syn på hjälpverksamhet och de värderingar som genomsyrar allt som görs i samhället i övrigt.

Ingen kan väl vara oberörd av bilderna från Gaza de senaste dagarna. Israel har naturligtvis rätt att skydda sig mot angrepp. Men att ständigt svara med kraftigt våld, som drabbar civila, kommer aldrig att leda till fred. Man önskar verkligen att någon vettig människa skulle kunna övertyga båda parter om att vapenvila och konstruktiva samtal är enda vägen för att få slut på de omänskliga lidandena och för en framtida fredlig samlevnad i området.

Inga kommentarer: