måndag 24 november 2008

Härlig invigningssöndag i Ulrika

Måndag igen! Helgen har varit en jobbarhelg med LSS-debatt i Stockholm i lördags och ingvigning av gruppbostad i Ulrika igår. Omsorgsnämnden har startat ett gruppboende för personer med utvecklingsstörning i Ulrika ca 4 mil utanför Linköping. Företaget Frösunda Assistans har fått entreprenaduppdraget. De som bor kommer att ha sin dagliga verksamhet ute på olika företag i bygden. Det finns ett härligt engagemang på denna ort för att möjliggöra en utveckling. När nu skolan blev kvar - om än med ett nödrop - så ökar naturligtvis förutsättningarna för att befolkningen ska öka. Men det krävs också arbetstillfällen. Idag är resekostnaderna höga vid pendling.
Engagemanget igår vid invigningen var på topp. Säkert 25-30 personer hade mött upp. Det var musik, tipspromenad, kaffe, glögg, lussekatter och pepparkakor. Korv med bröd gick också att köpa. Och så förstås lotterier. Själv vann jag ett härligt fårskinn, som blir skönt att ligga på för vår lilla vovve. Fem personer från entreprenadföretaget deltog. Allifrån VD till lokala representanter. Det märks att Linköpings kommun är attraktiv att driva verksamhet i.
Omsorgsnämnden har utsett mig till kontaktpolitiker för Ulrikaverksamheten. Ska bli spännande att följa deras arbete.

Imorgon beslutar kommunfullmäktige om budget för 2009 och 2010. Det blir en lång dags färd mot natt. Sammanträdet börjar kl 9.00 och är säkert inte slut förrän omkring 22.00. Så bloggkommentarerna får vänta till onsdag.

Inga kommentarer: