lördag 6 september 2008

Regeringen, Folkpartiet

Halvtid för Alliansregeringen och de flesta vallöften genomförda eller " i pipeline". Hundratusentals fler människor i arbete, vilket innebär att utrymmet för välfärdsreformer ökar. Det finns en utbredd uppfattning i samhället att skattesänkningar urholkar utrymme för välfärd. Men det är bara sant då ingenting görs att för att fler ska arbeta. Så var det t ex under s-regeringens tid. Men nu. när fler betalar skatt genom egen försörjning, då ökar skatteintäkterna.
DN skriver idag på ledarsidan "Res er i halvtid" med en uppmaning till regeringen att förbättra kommunikationen med väljarna. Även Östgöta-Correspondenten är inne på samma linje.
Men det är inte bara ministrarna som ska se bidra till ett förbättrat opinionsstöd. Också vi andra partiaktiva måste få fart på samtalet. Jag blir både arg och ledsen när jag ser att borgerliga väljare uppger i en undersökning att man inte tror att Alliansen får förnyat förtroende. Hur kan man vara så korkad? Vill man ha Mona Sahlin som statsminister efter 2010 om man uppger sig ha borgerliga sympatier?

DN skriver idag på annan plats i tidningen att Leijonborg tvingas lämna regeringen efter att forskningspropositionen är lagd i höst. Hans ersättare skulle bli Cecilia Malmström och Johan Pehrson bli EU-minister. Hela rockaden dementeras av fp:s partiledare Jan Björklund. Jag undrar: vad handlar allt detta om? Först den nästan kampanjlika kritiken mot Jan och skolresultaten. Och nu detta. Det är kanske att vara konspiratorisk i överkant. Men tjugo års erfarenhet av politik på olika nivåer har lärt mig att ingeting är främmande för krafter som vill misstänkliggöra ett parti eller en partiföreträdare inför väljarna. Trist utveckling men något alla som ger sig in i politiken tycks få leva med.

Inga kommentarer: